Берлускони: Няма да ставам премиер

  • 20 януари 2013 18:56

  • 603
  • 0
Берлускони: Няма да ставам премиер
©

Бившият италиански министър-председател Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 каза днес, че няма отново да става премиер, ако партията му "Народ на свободата" спечели парламентарните избори следващия месец, съобщи Асошиейтед прес.

Берлускони заяви в телевизионно интервю, че политическият му наследник Анджелино Алфано е неговият избор за премиер. Според социологическите проучвания фаворит за министър-председателския пост е лидерът на Демократическата партия Пиерлуиджи Берсани, но изглежда малко вероятно партията му да спечели достатъчно гласове, за да управлява сама. Възможно е неин партньор да бъде центристката коалиция на премиера Марио Монти, която според допитванията изостава зад партията на Берлускони, посочва АП.

Берлускони обеща, че няма да позволи на близкия си съюзник Марчело дел Утри, който е обвинен във връзки с мафията, да участва като кандидат на неговата партия на изборите през февруари, предаде ДПА.

Дел Утри е бивш висш служител в рекламната агенция на Берлускони и му помогна да основе първото си политическо движение "Форца Италия" през 1994 г. Срещу Дел Утри се води дело по обвинения във връзки със сицилианската мафия и прокуратурата настоява за наказание от седем години затвор.

Последвайте канала на

БТА
603 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини