Нови арести по СРС - скандала на Острова

  • 17 януари 2013 16:02

  • 913
  • 0
Нови арести по СРС - скандала на Острова
© gettyimages

Двама полицаи и едни журналист бяха арестувани във Великобритания в хода на разследване да корупция, свързано със скандала с телефонните подслушвания от репортери в таблоида News of the World  съобщи днес Скотланд ярд, предаде АП.

Тримата бяха задържани тази сутрин по обвинения в "неправомерни плащания на полицаи и държавни служители", се казва в съобщението. Корупционното следствие е паралелно на разследването за телефонното и компютърното хакерство. То започна след разкритията, че репортери от таблоида - част от медийната империя на Рупърт Мърдок - редовно са прехващали съобщения от гласовата поща на публични личности. Във връзка със скандала досега бяха извършени десетки арести и предявени няколко обвинения, в това число към Ребека Брукс, президент на британския клон на News Corp. на Мърдок. Миналата седмица главният инспектор от полицията Ейприл Касбърн бе призната за виновна по обвинение, че се е опитвала да предоставя на News of the World  полицейска информация.

ИТАР-ТАСС цитира съобщение на Би Би Си, според което арестуваният днес журналист е Антъни Франс, криминален репортер на вестник "Сън" - също собственост на Рупърт Мърдок.

Последвайте канала на

БТА
913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини