Испанският крал стана на 75 години

  • 05 януари 2013 10:46

  • 815
  • 0
Испанският крал стана на 75 години
©

Кралят на Испания навършва днес 75 години и по този повод  даде първото си телевизионно интервю от 12 години насам, предаде Франс прес.

В него той увери, че има енергията и желанието да се изправи пред бъдещите предизвикателства.

"Чувствам се в добра форма, имам енергията и преди  всичко желанието да продължа напред и да се изправям пред  предизвикателствата, които ни очакват, като търся най-добрия  възможен консенсус между испанците, каза кралят.

Интервюто, излъчено по испанската държавна телевизия,  беше предварително записано. То се вписва в серия от специални  емисии в испанските медии, посветени на 37-годишнината от  началото на управлението на Хуан Карлос.

В последно време популярността на краля беше накърнена от серия скандали, сред които и корупционен, в която се оказа  замесен един от зетьовете на монарха или пък породилия полемика  лов на слонове миналия април.

В последно време кралят се подложи и на няколко операции, за смяна на тазобедрената става на двата крака. В интервюто Хуан Карлос увери, че синът му Фелипе е много добре подготвен да управлява.

Монархът изрази безпокойство от непреклонността, която води до политика на разрива, визирайки Каталония, където натискът за отделяне от Мадрид е голям. "Искам да си спомнят за мен като за крал на всички испанци, който успях да обединя, така че заедно да намери демокрацията и преоткрием монархията", заяви Хуан Карлос.

Последвайте канала на

БТА
815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини