ЕС: Няма дата за следващи преговори по иранската ядрена програма

  • 04 януари 2013 21:34

  • 1465
  • 0
ЕС: Няма дата за следващи преговори по иранската ядрена програма
© Getty Images

Европейският съюз заяви, че не е определена дата за следващи преговори за иранската ядрена програма, но се надява те да започнат скоро, предаде Ройтерс, като се позова на главния говорител на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г..

Говорителят Майкъл Ман реагира на изявлението на главния ирански преговарящ Саид Джалили, който по-рано днес обяви, че страната му се е съгласила да започне разговори през януари с шестте велики сили (САЩ, Русия, Франция, Великобритания, Германия и Китай), представяни от ЕС, относно ядрената му програма.

Ман потвърди, че Иран е приел тези преговори да се състоят през януари, но добави, че дискусиите около датата и мястото им все още продължават.

Шестте сили не успяха да осигурят пробив в три кръга преговори от април досега. Никоя от страните обаче не иска да ги прекрати окончателно заради опасения, че това може да доведе до война, ако Израел нападне заклетия си враг, посочва Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
1465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини