Джоли е на посещение на сирийски бежански лагер

  • 11 септември 2012 09:52

  • 706
  • 1
Джоли е на посещение на сирийски бежански лагер
© Getty Images

Агенцията на ООН за бежанците съобщи, че нейният специален пратеник, актрисата Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския, е в Йордания, за да посети сирийци, избягали от гражданската война в страната си, съобщи БТА.

Говорител на Върховният комисариат на ООН за бежанците Али Бебе каза, че актрисата е пристигнала вчера в Йордания и днес ще посети Затари, първия палатков лагер, създаден за сирийските бежанци. В него са намерили подслон 27 000 сирийци. Йордания е приела общо 185 хил. сирийски бежанци, най-много от всички страни в района.

Джоли ще бъде придружавана при посещението си на лагера от върховния комисар на ООН за бежанците Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно и йорданския външен министър Насер Джуде.

През април като признание за работата на актрисата в полза на бежанците Върховният комисариат я "повиши" – обяви я за свой специален пратеник. Дотогава Джоли беше със статут на посланик на добра воля.

Джоли е дарила на агенцията за бежанците 5 млн. долара.

Последвайте канала на

706 1

Коментари 1

Добави коментар
PR

2012.09.11 | 23:30

1
Djoli 6te im povdigne duha i 6te im pomogne da osvobodat naprejenieto ka-ka-kamagra. Moje da osinovi i o6te niakoi koito da se griji za imeniata i ako ima nujda da i stane donor.

Добави коментар

Водещи новини