Хуманитарен конвой беше поразен от израелска ракета в ивицата Газа

  • 30 август 2024 15:02

  • 441
  • 1
Хуманитарен конвой беше поразен от израелска ракета в ивицата Газа
© Getty Images

Хуманитарен конвой беше поразен от израелска ракета в ивицата Газа. В същото време Израел и "Хамас" се споразумяха за паузи в сраженията, по време на които да бъде извършена ваксинация срещу полиомиелит на децата в анклава.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2520

Израелска ракета е поразила конвой, превозващ медицински консумативи и гориво за болница на Обединените арабски емирства в ивицата Газа, при което са загинали няколко души от местна транспортна компания, съобщи хуманитарната организация "Американска помощ за бежанци в Близкия изток". Израел заяви, без да предостави преки доказателства, че е открил огън, след като въоръжени лица са завзели автомобил начело на конвоя.

Агенцията на ООН за храните спира движението на персонала в Газа

По-рано Израел и "Хамас" обявиха, че ще съблюдават периодично спиране на сраженията в Ивицата Газа, за да бъде проведена имунизация срещу полиомиелит на близо 640 хиляди деца в анклава. Паузите в боевете ще започнат от неделя в дневните часове по три дни в централната, южната и северната част на Ивицата Газа. Мярката се налага, за да бъде предотвратено разпространението на заболяването в региона, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.30 | 15:38

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини