Израелските военни твърдят, че са убили командир на "Хамас" на Западния бряг

  • 30 август 2024 13:51

  • 202
  • 1
Израелските военни твърдят, че са убили командир на "Хамас" на Западния бряг
© Getty Images

Израелската гранична полиция днес е убила високопоставен командир на ислямисткото движение "Хамас" на Западния бряг, съобщиха военните, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2518

Уасем Хазем, идентифициран като командир на "Хамас" в размирния град Дженин, е бил убит в автомобил, в който се твърди, че е имало оръжия, боеприпаси и голямо количество пари в брой. Две други въоръжени лица от "Хамас" са били убити от дрон, докато се опитвали да избягат от автомобила, съобщиха от израелската гранична полиция.

Междувременно палестинското министерство на здравеопазването съобщава, че от началото на войната на Западния бряг са убити над 650 палестинци, предаде Асошиейтед прес.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призовава за незабавно спиране на операцията на Израел на Западния бряг и снощи направи изявление, в което призова правителството да защити цивилното население на тази територия.

Агенцията на ООН за храните спира движението на персонала в Газа

Британското правителство днес заяви, че е "дълбоко обезпокоено“ от провежданата в момента израелска операция в окупирания Западен бряг, като предупреди, че рискът от нестабилност е сериозен и че има спешна нужда от деескалация, предаде Ройтерс.

"Продължаваме да призоваваме израелските власти да упражняват сдържаност, да се придържат към международното право и да ограничат действията на онези, които се опитват да нагнетяват напрежението“, заяви говорител на британското външно министерство.

Израелската армия съобщи в четвъртък, че при мащабна операция в окупирания Западен бряг са убити още петима бойци, включително известен местен командир, предаде Асошиейтед прес.

Според израелската страна убитият Мохамед Джабер, известен като Абу Шуджаа, е командир на групировката "Ислямски джихад“ в бежанския лагер Нур Шамс в покрайнините на град Тулкарем. Той се превърна в герой за много палестинци по-рано тази година, когато бе съобщено, че е убит при израелска операция, само за да се появи изненадващо на погребението на други бойци, където бе вдигнат на ръце от ликуващото множество, припомня АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
202 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.30 | 15:40

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини