„Хамас“ приветства атаките на „Хизбула“, нарече ги „шамар в лицето“ на Израел

  • 25 август 2024 17:33

  • 622
  • 2
„Хамас“ приветства атаките на „Хизбула“, нарече ги „шамар в лицето“ на Израел
© Getty Images, архив

Палестинското ислямистко движение „Хамас", което воюва с Израел в ивицата Газа, приветства мащабното нападение срещу израелски позиции от страна на ливанската групировка „Хизбула" по-рано днес, като го определи като „силен отговор" и „шамар" за израелското правителство, предадоха БТА и АФП.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2490

„Подчертаваме, че този силен и целенасочен отговор в сърцето на ционисткото образувание е шамар за израелското правителство", се казва в изявление на Хамас.

От своя страна Израел съобщи, че е осуетил „голяма част" от нападението на „Хизбула", като е нанесъл множество удари в Ливан.

Нетаняху: Израел не е казал последната си дума с ударите в Ливан

Междувременно палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че най-малко 40 405 палестинци са били убити, а 93 468 – ранени от началото на израелската военна офанзива в ивицата Газа на 7 октомври. През последното денонощие са загинали 71 души, а 112 са били ранени.

Войната в Газа започна, след като бойци на „Хамас" нападнаха Израел на 7 октомври и убиха около 1200 души, показват израелските данни.

Масираната атака на "Хизбулла" срещу Израел приключи за днес

Израел твърди, че прави всичко възможно, за да избегне цивилни жертви по време на операцията си в ивицата Газа и обвини „Хамас", че използва мирни граждани като жив щит - твърдение, което групировката отрича.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
622 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.25 | 20:04

2
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.08.25 | 17:38

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! 2024.08.22 | 16:47 7 Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини