Нетаняху: Фазата на интензивни бойни действия срещу Хамас върви към приключване

  • 24 юни 2024 08:37

  • 484
  • 1
Нетаняху: Фазата на интензивни бойни действия срещу Хамас върви към приключване
© Getty Images, архив

Близо осем месеца след началото на сухопътната операция - фазата на интензивни бойни действия срещу "Хамас" върви към приключване, заяви израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

Той обаче добави, че войната няма да завърши, докато ислямистката групировка не изгуби окончателно контрола си върху Ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БНР. 

Нетаняху каза още, че след края на интензивните боеве Израел ще може да изпрати повече войски на север, срещу проиранската групировка "Хизбула", която обстрелва израелски селища от базите си в Ливан.

По думите на Нетаняху, "прехвърлянето на военни части ще бъде преди всичко за отбранителни цели" и, за да бъдат върнати евакуираните жители по домовете им. 

"Ако можем, ще постигнем завръщането на хората по дипломатически път, но ако не можем, ще го направим по друг начин", обясни Нетаняху в интервю за израелски телевизионен канал.

Израел тръгва срещу "Хизбула" след 26 юни?

Високопоставен американски генерал предупреди, че израелска офанзива в Ливан може да увеличи риска от разрастване на конфликта и въвличането на Иран и негови съюзници.  "Хизбула" има повече военни способности от "Хамас", например в броя на ракетите, и Иран ще бъде по-склонен да окаже по-голяма подкрепа, коментира генерал Браун от Военновъздушните сили, който е и председател на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.06.24 | 09:28

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини