Командващият дивизията на Израелските сили за отбрана в Газа подаде оставка: На 7-ми октомври се провалих в мисията на живота си

  • 09 юни 2024 23:09

  • 2305
  • 0
Командващият дивизията на Израелските сили за отбрана в Газа подаде оставка: На 7-ми октомври се провалих в мисията на живота си
© YouTube

Командващият дивизията на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) в Газа бригаден генерал Ави Розенфелд обяви днес, че подава оставка и че поема отговорност за атаката на "Хамас" в Южен Израел преди осем месеца, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2299

"На 7 октомври се провалих в мисията на живота си да защитавам общностите по границата с Газа. Всеки трябва да поеме своята отговорност", каза Розенфелд. "Като част от отговорността, която поемам, реших да се откажа от командирската си длъжност и да сложа край на службата си в ЦАХАЛ, която продължава вече 30 години", допълни той.  

Удар за Бенямин Нетаняху: Бени Ганц напусна кабинета на Израел

Ръководителят на израелското военно разузнаване Ахарон Халива подаде оставка миналия месец, припомня ДПА.

По-рано израелският министър на отбраната Йоав Галант и шефът на вътрешното разузнаване Ронен Бат признаха, че носят отговорност за атаката, но не се оттеглиха от постовете си. Засега премиерът Бенямин Нетаняху не е поел никаква лична отговорност за нападението от 7 октомври, отбелязва ДПА. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини