Израелски удари в централната част на Газа убиха най-малко 11 души

  • 03 юни 2024 13:48

  • 245
  • 4
Израелски удари в централната част на Газа убиха най-малко 11 души
© gettyimages

Израелски удари отнеха живота на 11 души тази нощ, включително на една жена и три деца, в централна Газа, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на палестинските здравни власти.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2234

При удар по къща в бежанския лагер Буредж късно снощи са убити четирима души, включително три деца. Вторият удар, нанесен рано днес, уби седем души, включително една жена, в бежанския лагер Нусейрат.

Израелските военни съобщиха, че са намерили тялото на мъж, за който се предполага, че е заложник.

Американският президент Джо Байдън каза в петък, че Израел е предложил на „Хамас“ триетапно споразумение за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници, като обяви, че е време да се прекратят боевете в Газа, тъй като „Хамас“ „вече не е в състояние“ да извърши още едно нападение с голям мащаб срещу Израел.

Израел разширява офанзивата си в южния град Рафах в Газа, който някога е бил основен център на операции за хуманитарна помощ. Израелската инвазия до голяма степен прекъсна потока от храни, лекарства и други доставки за палестинците, които са изправени пред широко разпространен глад. Израел е изправен пред нарастваща международна критика заради огромната цена на живота на цивилното население и широко разпространените разрушения, причинени от почти 8-месечната война с Хамас, пише БТА.

Над 1 милион палестинци са напуснали принудително град Рафах

Израелските бомбардировки и сухоземни операции в Газа убиха повече от 36 хил. палестинци, твърди здравното министерство в Газа, което не прави разлика между бойци и мирни граждани в статистиката си.

Израел започна войната си в Газа след нападението на "Хамас" на 7 октомври, при което бойци нахлуха в южната част на Израел. Те убиха около 1200 души, които предимно бяха цивилни, и отвлякоха около 250 души. Израел твърди, че около 100 заложници все още са в плен в Газа, както и телата на още около 30 души.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
245 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.05 | 07:41

4
Трепай тия чалми...
Емо

2024.06.04 | 07:58

2
Един по един- до един!

2024.06.04 | 09:00

3
SYPER!!!

2024.06.03 | 14:58

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини