Над 1 милион палестинци са напуснали принудително град Рафах

  • 03 юни 2024 12:10

  • 244
  • 2
Над 1 милион палестинци са напуснали принудително град Рафах
© gettyimages

Принудителното разселване е накарало над един милион души да напуснат град Рафах в ивицата Газа, съобщи днес Агенцията на ООН за подпомагане на палестински бежанци, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2234

Малкият град, разположен в южната част на крайбрежния анклав, е приютил около 1 милион палестинци, избягали от израелските удари в други части на ивицата Газа, съобщиха групите за помощ.

От началото на май израелските военни провеждат в Рафах ограничена по думите им военна операция за изкореняване на бойците на палестинското въоръжено движение "Хамас" и разрушаване на инфраструктурата, използвана от ислямистката групировка, която управлява Газа.

Израелските военни са казали на цивилните да отидат в "разширена хуманитарна зона" на около 20 километра от града, пише БТА.

Египет, САЩ и Израел ще обсъдят днес в Кайро отварянето на граничния пункт “Рафах”

Голям брой  палестинци се оплакват, че са уязвими на израелски атаки, където и да отидат, и че през последните няколко месеца се придвижват нагоре-надолу по анклава. 

Агенцията на ООН за подпомагане на палестински бежанци съобщи, че хиляди семейства сега намират подслон в повредени и разрушени съоръжения в град Хан Юнис, където международната агенция предоставя основни услуги въпреки "нарастващите предизвикателства", отбелязва Ройтерс. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
244 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.03 | 15:03

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.03 | 13:22

1
AMA KOI GI ISKA TEZI MANGALI

Добави коментар

Водещи новини