Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш одобри плана за примирие в ивицата Газа

  • 01 юни 2024 05:25

  • 577
  • 3
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш одобри плана за примирие в ивицата Газа
© Getty Images, архив

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно изрази одобрението си за новото предложение за слагане на край на войната в Газа, представено от президента на САЩ Джо Байдън, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

"От месеци генералният секретар настоява за прекратяване на огъня, пълен и неограничен хуманитарен достъп и незабавно и безусловно освобождаване на всички заложници, държани в Газа", заяви вчера говорителят на Гутериш Стефан Дюжарик в Ню Йорк. "Генералният секретар силно се надява, че това ще доведе до споразумение между страните за постигане на траен мир", добави той.

В изненадващо изявление вчера Байдън изложи ново предложение за прекратяване на войната в Газа и осигуряване на освобождаването на заложниците, държани от палестинската ислямистка групировка.

Израел предложи всеобхватно споразумение за прекратяване на огъня

Държавният департамент на САЩ съобщи, че държавният секретар Антъни Блинкън е разговарял с колегите си от Йордания, Саудитска Арабия и Турция, което е знак за усилията на САЩ да осигурят подкрепа за предложението, предаде Ройтерс.

В разговора си с турския външен министър "той подчерта, че "Хамас" трябва да приеме сделката и че всяка страна, която поддържа отношения с "Хамас", трябва да настоява това да стане незабавно", допълни Държавният департамент, пише БТА.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
577 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.01 | 23:12

3
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062
ТОЯ МРЪСЕН ЧИФУТ

2024.06.01 | 15:55

2
ЩО НЕ Е В ИЗРАЕЛ?!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.06.01 | 08:43

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини