Командир на "Хизбула" е бил убит при израелско нападение с дрон в Южен Ливан

  • 15 май 2024 10:27

  • 238
  • 2
Командир на "Хизбула" е бил убит при израелско нападение с дрон в Южен Ливан
© Getty Images, архив

При израелски удар късно снощи в Южен Ливан е бил убит командир на ливанското ислямистко движение "Хизбула", съобщи израелската армия, цитирана от Франс прес.

"Летателна машина на израелските военновъздушни сили удари и елиминира" Хюсеин Маки в района на град Тир, съобщи армията в "Телеграм", публикувай кадри, на които се вижда експлозия на автомобил.

Маки бе командир на "Хизбула" в Южен Ливан, "отговорен за подготовката и изпълнението на множество терористични атаки срещу цивилното население и израелската територия", се отбелязва в текста, пише БТА.

Ракета на "Хизбула" уби израелец, но и рани петима войници

Проиранската групировка заяви, че 55-годишният Хюсеин Маки е "загинал като мъченик по пътя към Йерусалим" - израз, използван от "Хизбула" за нейни членове, убити от израелски огън.  

По-рано днес местна медия съобщи, че израелски безпилотен летателен апарат е нанесъл удар по "автомобил на главния път от Тир към Ал-Хуш" и е "убил двама души".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
238 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:11

2
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­­и­ ­­м­­о­м­­и­­­ч­е­­­т­­­а­­ ­­в­и­­ ­­о­ч­­а­­к­в­а­­т ­­­-­ X­­1­8­.­­­F­U­­N

2024.05.15 | 14:36

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини