Ердоган: Разрешаването на кризата в Газа е най-важният въпрос за ислямския свят

  • 23 април 2024 14:03

  • 611
  • 1
Ердоган: Разрешаването на кризата в Газа е най-важният въпрос за ислямския свят
© Getty Images

Разрешаването на кризата в ивицата Газа е най-важният въпрос за ислямския свят и изисква неговата мобилизация, заяви турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, цитиран от турските медии и БТА. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2249

Ердоган говори пред журналисти в самолета на връщане от Ирак. 

Въпросът за Газа в момента е най-важният въпрос за ислямския свят. Газа е мястото, където ислямският свят трябва да се обедини, да потърси решение и да разработи реалистична и ефективна политика. Ще продължим да обсъждаме тези въпроси както с представителите на Хамас, така и с лидерите на много държави, каза Ердоган.

Първата точка от дневния ни ред е този въпрос и ние ще продължим да правим всичко възможно за намиране на решение. Всеки може да пренебрегне и забрави този въпрос, но ние не можем да имаме такъв подход, посочи турският лидер, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Той посочи, че „Турция ще продължава да разобличава престъпленията на Израел и да им противодейства“. Ердоган за пореден път направи остро изказване към израелския премиер Бенямин Нетаняху, когото окачестви като „Хитлер на нашето време“. Турският държавен глава изтъкна, че Нетаняху и поддръжниците му „няма да избягат от отговорност“, информира Анадолската агенция.

"Ние сме една плът и кръв с нашите палестински братя и споделяме болката им", добави Ердоган.

Ердоган: Ирак трябва да бъде прочистен от всички форми на тероризъм

Турският президент каза още, че не вярва, че ръководството на Хамас ще напусне Катар, където е базирано.

Не е важно къде са лидерите на Хамас, а каква е ситуацията в ивицата Газа. Не съм чувал  ръководството на Катар да е предприело действия срещу Хамас по отношение на престоя им в страната, посочи Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:09

1
❤️ Г­о­­­р­­­е­­щ­и­­­ ­­м­о­м­и­­ч­е­­­т­­­а­ ­в­и­ ­о­­­ч­­­а­к­­­в­а­­т ­-­­ X­1­­­8­­­.­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини