Израел привика посланиците на страните, подкрепящи Палестина да стане пълноправен член на ООН

  • 21 април 2024 07:03

  • 1402
  • 6
Израел привика посланиците на страните, подкрепящи Палестина да стане пълноправен член на ООН
© Pixabay

Израелското външно министерство обяви вчера, че ще извика днес посланиците на страните от Съвета за сигурност на ООН, които подкрепиха предложението Палестина да стане пълноправен член на ООН, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1992

"Посланиците на Франция, Япония, Южна Корея, Малта, Словакия и Еквадор ще бъде извикани утре и ще им бъде изразено недоволството на Израел по този въпрос", се казва във вчерашно изявление на външното министерство в социалната мрежа "Екс".

До посолствата на страните, подкрепили предложението, ще бъде адресиран и протест.

Според израелското външно министерство текстът на протеста ще бъде следният: "Политически жест към палестинците и призив за признаването на палестинска държава, шест месеца след клането на 7 октомври, е награда за тероризма".

Махмуд Абас: Палестинската автономия ще преразгледа отношенията си със САЩ

"Израел няма да приеме създаването на терористична държава, която създава риск за израелските граждани", заяви израелското министерство.

Проекторезолюция, предлагаща пълноправно членство за Палестина, бе отхвърлена от Съвета за сигурност на ООН на гласуване в четвъртък, след като Съединените щати ѝ наложиха вето, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1402 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.04.21 | 18:52

6
Ако това са изразните средства на Израел, означава, че Израел е забравил или игнорира напълно уроците от Втората Световна Война и като, че ли изземва прийомите на Хитлеристка Германия.

2024.04.21 | 11:17

5
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

2024.04.21 | 09:12

4
Евpeите винаги са били paзбойници и ненopмалници като вилнeeщи кayбoи. Yбиват когото си искат и се мecят в дрyги държави "да носят eтнически мир". Междунapoдните opганизации трябва да се намесят и да спрат евpeйския фашизъм.

2024.04.21 | 08:48

3
Време е България да основе един Български Хелзински Комитет в Израел и да наказва yбийствата на палестинци от страна на евреите. Това са отнети човешки животи. Трябва да има и български дeпyтати в изpaeлския парламент катo кopeктив.

2024.04.21 | 08:42

2
Евреите винаги са били убийци и изроди. Не се извиняват за нищо, но този път ще плащат репарации.
Не може

2024.04.21 | 07:18

1
да ги привика, може само да ги покани. Авторът на статията могат да го привикат в милицията и да го счупят от бой за това, че е много тъп.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини