Махмуд Абас: Палестинската автономия ще преразгледа отношенията си със САЩ

  • 20 април 2024 19:23

  • 1021
  • 4
Махмуд Абас: Палестинската автономия ще преразгледа отношенията си със САЩ
© Gettyimages (архив)

Палестинският президент Махмуд Абас обяви днес, че оглавяваната от него Палестинска автономна власт "ще преразгледа отношенията си“ със САЩ след американското вето върху резолюция на Организацията на обединените нации за палестинско членство в ООН, предаде БТА, цитирайки АФП. 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

„Палестинското ръководство ще преразгледа двустранните отношения със Съединените щати, за да гарантира запазването на интересите на нашия народ, нашата кауза и нашите права“, заяви Абас в интервю за палестинската информационна агенция Уафа. 

Очаква се САЩ да блокират искането на палестинската автономия да получи статут на пълноправен член на ООН

В четвъртък САЩ блокираха резолюция в Съвета за сигурност на ООН за приемане на Палестина за пълноправен член на световната организация. Палестинската автономия контролира части от окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан. ДПА изнесе и други цитати от интервюто, в което Абас обвинява Вашингтон в неспазване на обещания. "Съединените щати нарушиха всички международни закони и не спазиха нито едно от обещанията си по отношение на разрешаването на конфликта (в Близкия изток) на принципа на съществуването на две държави (Израел и Палестина) и за въдворяването на мир в региона", заявява още палестинският президент пред Уафа.

Той добавя, че САЩ трябва да осъзнаят, че регионът няма да се стабилизира без единно решение на Палестинския въпрос. Президентът на Палестинската автономия разкритикува и американската подкрепа за Израел, например оръжейните доставки от САЩ за Тел Авив по време на започналия на 7 октомври миналата година конфликт в ивицата Газа. Абас определи ветото на САЩ върху споменатата резолюция на Съвета за сигурност на ООН като "разочароващо" и "безотговорно", отбeлязва ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1021 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.21 | 10:43

4
XAXAXA

2024.04.21 | 10:42

3
XAXAXA
тоше,

2024.04.20 | 22:33

2
Смърт за краварите!!! Най голямото зло на земята!!!!!

2024.04.20 | 22:20

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини