Мартин Табаков: Израелските дронове най-вероятно са вдигнати от територията на Иран

  • 19 април 2024 16:33

  • 1251
  • 1
Мартин Табаков: Израелските дронове най-вероятно са вдигнати от територията на Иран
© Getty Images архив

На САЩ и Европа им става все по-трудно да защитават действията на Израел в ивицата Газа заради огромния брой цивилни жертви. Коментарът направи международният анализатор Мартин Табаков в студиото на Дарик.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2249

По повод последните действия на Тел Авив от петък сутринта той коментира: „Най-вероятно летателните апарати са вдигнати от територията на Иран. Те сигурно са били сглобени на място, след като са вкарани на части в Иран.“

В близост до една от таргетираните бази се намира и ядрен обект, според Табаков, който обаче е бил вкопан в земята и не е бил цел на израелската атака.

В. "Джерузалем пост": Израел няма да поеме публично отговорност за удара в Иран тази нощ

„Иран обаче е станал заложник на собствената си реторика и сега няма как да отговорят по друг начин, освен да отричат или да омаловажат станалото“, поясни анализаторът.

Относно ролята на САЩ в конфликта, Табаков смята, че на президента Джо Байдън му става все по-трудно с оглед на предстоящите президентски избори. Видно е обаче, че американското влияние в района намалява, а Китай вече заема ниши, които досега не са били негови, заключи Табаков.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:20

1
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­и­ ­­­м­­о­­м­­и­ч­­­е­­­т­а­­­ ­в­и­­ ­­о­­­ч­­а­­­к­в­­а­­т ­-­ X­­­1­­­8­.­­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини