Лидерът на "Хамас" ще разговаря с Ердоган в Турция

  • 17 април 2024 15:07

  • 506
  • 2
Лидерът на "Хамас" ще разговаря с Ердоган в Турция
© Getty Images

Исмаил Хания, политическият лидер на палестинската ислямистка групировка "Хамас", ще посети Турция през почивните дни, за да проведе разговори с турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, предаде турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на изказване на държавния глава, предава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2135

Пред депутатите от своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР) днес Ердоган за пореден път подчерта, че "Хамас" не е терористична организация и я сравни с турска национална съпротивителна организация от времето на Турската освободителна война от 1919-1922 г., когато Османската империя е окупирана от гръцки, британски, френски, италиански и арменски войски.

"Ще приема лидера на палестинската кауза през уикенда. Ще обсъдим редица въпроси", е заявил още турският президент в изказването си пред парламентарната група на ПСР, предаде Ройтерс, добавяйки, че Ердоган за пореден път е нарекъл Хамас "освободително движение".

НТВ уточнява, че срещата между президента на Турция и председателя на политическото бюро на "Хамас" Исмаил Хания ще се състои в събота, 20 април, в двореца "Долмабахче" в Истанбул.

Съболезнования от Ердоган за лидера на "Хамас"

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
506 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:35

2
❤️ Г­о­р­­­е­щ­и­­­ ­­м­­о­­м­­­и­­ч­­­е­­т­­а­­­ ­­­в­­и­ ­­­о­ч­­­а­­к­в­­­а­т ­­­-­­ X­­1­­8­­.­­F­­U­­N

2024.04.17 | 22:16

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини