Съюзниците на Израел го призоваха да избягва ескалация на напрежението

  • 15 април 2024 15:30

  • 600
  • 3
Съюзниците на Израел го призоваха да избягва ескалация на напрежението
© Gettyimages/архив

Съюзниците на Израел го призоваха да избягва ескалация на напрежението след масираната атака на Иран.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1985

Според Техеран западните страни трябва да оценят въздържанието, което демонстрира спрямо еврейската страна.

Съюзниците на Израел, включително Франция, Германия и Великобритания призоваха еврейската страна да се въздържа от действия, които биха повишили напрежението в региона. Русия и Китай, които има по-близки отношения с Иран, също призоваха за сдържаност.  

А генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно заяви, че светът не може да си позволи повече войни: "Близкият изток е на ръба. Хората в региона са изправени пред реална заплаха от унищожителен пълномащабен конфликт. Сега е моментът заплахата да бъде неутрализирана, а напрежението да деескалира. Сега е времето за максимална сдържаност".
 
По-рано говорител на израелския кабинет подчерта, че Израел сам ще реши как да защитава народа си. Според опозиционния лидер Яир Лапид правителството на премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и демонстрира пълна липса на въздържане след атаката на Иран. Лапид също така обвини Нетаняху, че силите му упражняват терористично насилие срещу палестинците в окупирания Западен бряг, предаде БНР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
600 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тошо бай

2024.04.15 | 16:54

3
Мама ви чифутска

2024.04.15 | 15:47

1
Нещо се насрахте съюзниците!
Р у с и я е к е н е ф ф ф ф

2024.04.15 | 15:58

2
От смях

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини