Йорданският крал разговаря с Байдън; йорданското външно министерство извика иранския посланик

  • 14 април 2024 21:23

  • 997
  • 2
Йорданският крал разговаря с Байдън; йорданското външно министерство извика иранския посланик
© Getty Images/Guliver

Йорданският крал Абдула Втори заяви в телефонен разговор с американския президент Джо Байдън, че всяка нова ескалация от страна на Израел ще доведе до разрастване на конфликта в региона, съобщиха йорданските държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2322

Външният министър на Йордания Айман Сафади съобщи, че иранският посланик в страната е бил извикан и пред него е бил изразен протест във връзка с ирански коментари, сметнати за намеса във вътрешните работи на кралството.

В изявление пред държавната обществена телевизия "Мамлака" Сафади се позова на коментари в официални ирански медии от последните дни, в които се предупреждава, че Йордания ще бъде следващата мишена, в случай че сътрудничи с Израел в конфронтация с Иран.

Атаката на Иран срещу Израел

Последвайте канала на

Радина Лазарова
997 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:36

2
❤️ Г­о­­р­­­е­щ­­и­­­ ­м­­о­­м­­­и­ч­е­т­­а­­­ ­­­в­­­и­­­ ­­­о­ч­а­­к­­в­­а­­­т ­-­­ X­­­1­­­8­.­­­F­­­U­­N

2024.04.14 | 23:36

1
СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА, СЛЕДВАН ОТ РУСКАТА П ЕДЕР АЦ ИЯ В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.РОСИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ ЗА ДВЕ ПЕТИЛЕТКИ БЕЗ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.РОСИТЕ СА ПРОКУДЕНИ ОТ ВИКИНГИТЕ ЗАЩОТО СА ГНУСНО ПЛЕМЕ КОЕТО ПЛЕТЕ ИНТРИГИ И ЗАГРАБВА ЧУЖДИ ЗЕМИ. ОТ БЕЛГРАД ДО КИТАЙ Е БИЛО БЪЛГАРСКО. КОНФУЦИЙ Е НАПИСАЛ"АЗ СЪМ УЧЕНИК НА БЪЛГАРИТЕ"НА РОСИТЕ Е ПРИЗНАТО ПЪРВЕНСТВОТО ЗА ДЕСЕТКИТЕ МИЛИОНИ ИЗКЛАНИ БЪЛГАРИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ. С ЛАВА НА БЪЛГАРСКИТЕ УБИЙЦИ!!!...

Добави коментар

Водещи новини