Бунтовници разстреляха полицаи в Иран

  • 10 април 2024 16:38

  • 519
  • 2
Бунтовници разстреляха полицаи в Иран
© Getty images (архив)

"Най-малко шестима полицаи бяха убити, а двама техни колеги – ранени, след атака в югоизточната иранска провинция Систан и Белуждистан", предаде израелската медия нюзру.

"Нападението бе извършено днес, докато служителите на реда са патрулирали по пътна артерия в провинцията. Отговорността за разстрела пое бунтовническата групировка "Джайш ал Адл" ("Армия на справедливостта"). Тя е смятана от властите в Ислямската република за терористична организация", допълни изданието.

"Армия на справедливостта" се бори за широка автономия на населената предимно със сунити провинция на Иран. По-голямата част от гражданите на Ислямската република изповядват шиизма", посочи още нюзру.

"Систан и Белуждистан, която граничи с Пакистан и Афганистан, от години е сцена на сблъсъци между служители на силовите структури на Техеран, сунитски бунтовници и  въоръжени контрабандисти", добави цитираната медия.

Ирански полковник изнасили момиче на 15 години. Избухнаха сблъсъци с над 20 жертви

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
519 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:45

2
❤️ Г­о­­р­е­­щ­­­и­ ­м­о­­м­­и­ч­­­е­­т­а­ ­в­­­и­­­ ­о­ч­­­а­к­в­­а­­т ­-­­­ X­­1­­8­­­.­F­U­N

2024.04.10 | 20:15

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини