Лидерът на "Хамас" Исмаил Хания се срещна с началника на иранския генерален щаб в Техеран

  • 29 март 2024 22:53

  • 995
  • 2
Лидерът на "Хамас" Исмаил Хания се срещна с началника на иранския генерален щаб в Техеран
© Gettyimages

Ръководителят на палестинското ислямистко движение "Хамас" Исмаил Хания се срещна в Техеран с началника на генералния щаб на иранските въоръжени сили Мохамад Багери, съобщава БТА.

Почти шест месеца след началото на войната в ивицата Газа Багери изрази уважението си към борбата на "Хамас" срещу Израел, съобщи днес иранската новинарска агенция Тасним.

Багери описа атаката на “Хамас” срещу Израел от 7 октомври миналата година като “носеща гордост операция, която разбули мита за неразрушимия престъпник Израел и превърна Палестина в приоритетен въпрос за ислямските страни и за целия свят”.

Трима души загинаха при операции на израелската армия и сблъсъци на Западния бряг

Това е второто посещение в Иран на Исмаил Хания, откакто избухна войната в ивицата Газа. В столицата на Ислямската република Хания се срещна и с върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей.

Техеран е считан за най-важния съюзник на движението “Хамас”, която за ЕС, САЩ и Израел е терористична организация. Иранските лидери отричат да имат общо с атаката от 7 октомври.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
995 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:18

2
❤️ Г­о­­­р­­е­щ­и­ ­м­­­о­­м­­­и­­ч­е­­­т­­а­ ­­в­­­и­­ ­о­­ч­­­а­­­к­­­в­­а­т ­­­-­ X­1­­­8­.­­­F­­U­N

2024.03.30 | 09:23

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини