Трима души загинаха при операции на израелската армия и сблъсъци на Западния бряг

  • 27 март 2024 16:32

  • 224
  • 0
Трима души загинаха при операции на израелската армия и сблъсъци на Западния бряг
© gettyimages

Трима души бяха убити снощи при операции на израелската армия в Дженин на Западния бряг, предаде ДПА, като се позова на израелската армия.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

Израелските въоръжени сили казаха, че снощи са извършили антитерористична операция в града, по време на която палестинци хвърляли взривни устройства. Войниците отвърнали със стрелба и убили един човек. Убитият 19-годишен палестинец е бил прострелян в гърдите и в бедрото, заяви палестинското здравно министерство в Рамала.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) казаха също, че са нападнали и убили двама други въоръжени палестинци в Дженин, а здравните власти съобщиха, че двама души са били убити при израелска атака с дрон в бежанския лагер там.

Здравните власти съобщиха за общо четирима палестинци, ранени по време на операциите и при сблъсъци с ЦАХАЛ в Дженин. Смята се, че градът е крепост на палестинските бойци и израелската армия многократно извършва набези в него, отбелязва ДПА.

От началото на войната в Газа след извършеното от "Хамас" клане на 7 октомври миналата година, обстановката на Западния бряг става все по-напрегната. Оттогава бяха убити повече от 430 палестинци при израелски военни операции, конфронтации или при техни собствени атаки, казаха здравните власти.

В същото време се наблюдава и увеличаване на насилието от страна на израелски заселници срещу палестинци, отбелязва ДПА.

Междувременно Израел снощи бомбардира най-малко три жилища в Рафах, което отново предизвика опасения сред повечето от един милион палестинци, намерили подслон в последното убежище в южната част на ивицата Газа, че предстои началото на сухопътна офанзива, предаде Ройтерс.

При един от ударите са били убити 11 души от едно семейство, казаха здравни служители, пише БТА.

Нетаняху към Хамас: Международният натиск няма да ви спаси

Местният жител Джамил Абу Хури заяви, че засилването на въздушните удари е начин Израел да покаже пренебрежението си към резолюцията на Съвета за сигурност на ООН от миналата седмица, в която се изисква незабавно прекратяване на огъня. Той каза, че се опасява от сухопътна офанзива в Рафах, която Израел заплашва да извърши въпреки предупрежденията на най-близкия си съюзник Вашингтон, че това ще причини твърде много щети на цивилното население.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини