Израел ще предложи на преговори в Катар шестседмично примирие в ивицата Газа срещу освобождаването на заложници

  • 18 март 2024 11:40

  • 262
  • 0
Израел ще предложи на преговори в Катар шестседмично примирие в ивицата Газа срещу освобождаването на заложници
© Gettyimages

Израел днес ще изпрати в Катар високопоставена делегация, оглавявана от директора на тайните служби Мосад, която трябва да преговаря чрез посредници с „Хамас“ за осигуряване на шестседмично примирие в ивицата Газа, по време на което палестинските екстремисти да освободят 40 заложници, съобщи израелски служител, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

Преговорите могат да отнемат най-малко две седмици, каза още източникът, като цитира затруднения, които чуждестранните делегати на „Хамас“ могат да имат с комуникацията с групировката в обсадения анклав след повече от пет месеца война.

Миналата седмица "Хамас" постави своите условия за спиране на огъня в анклава, които включват изтегляне на израелските въоръжени сили от крайбрежната територия, връщане на изселените палестинци на местата, където са живеели, размяна на палестински затворници за израелски заложници, държани от "Хамас", както и достъп на хуманитарна помощ до местното население, пише БТА.

Израелските въоръжени сили съобщиха, че са ликвидирали 18 екстремисти в Газа за последното денонощие

Канцеларията на израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и по-късно нарече предложенията по сделката за заложниците нереалистични, но каза, че делегация ще отпътува за Катар, за да обсъди позицията на Израел относно потенциално споразумение.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини