Израелските въоръжени сили съобщиха, че са ликвидирали 18 екстремисти в Газа за последното денонощие

  • 17 март 2024 14:54

  • 490
  • 0
Израелските въоръжени сили съобщиха, че са ликвидирали 18 екстремисти в Газа за последното денонощие
© Getty Images/Guliver

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха днес, че са ликвидирали „приблизително 18“ палестински екстремисти в ивицата Газа за последното денонощие, докато продължават настъплението си в анклава, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1983

ЦАХАЛ съобщи, че екстремистите са ликвидирани със снайперистки огън, както и с артилерийски и въздушни удари по време на военната операция в централната част на Газа.

Контролираните от екстремисткото движение „Хамас“ здравни власти в Газа обявиха, че 92 загинали са докарани в болница за последното денонощие и 130 други са били ранени.  Те обвиниха Израел, че е извършил „девет кланета на семейства“.

Израел: Десетки терористи са ликвидирани в ивицата Газа

Така броят на загиналите в палестинския анклав достига 31 645 души от началото на войната в Газа преди повече от пет месеца по данни на здравните власти. Около 73 680 души са били ранени за посочения период.

Смята се, че още загинали и ранени остават под отломките, съобщи палестински служител. Спасителните екипи не винаги успяват да ги достигнат заради ожесточените боеве.

ДПА отбелязва, че не може да потвърди огласената от ЦАХАЛ и от контролираните от „Хамас“ здравни власти информация чрез независим източник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини