Първият кораб с помощ за Газа е разтоварен успешно

  • 16 март 2024 15:26

  • 682
  • 1
Първият кораб с помощ за Газа е разтоварен успешно
© Getty Images/Guliver

Почти 200 тона хуманитарна помощ са били разтоварени успешно в ивицата Газа от първия кораб с помощи, който вчера направи успешен курс от пристанището Ларнака в Кипър, съобщи кипърската информационна агенция КНА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1985

Говорителят на кипърското министерство на външните работи Теодорос Гоцис съобщи, че разтоварването е приключило успешно и плавателният съд "Оупън армс" (Open Arms) се очаква да отплава обратно за Кипър. Корабът е разтоварил ориз, брашно, белтъчни и други видове храни.

Втори кораб, също подготвен с подкрепата на неправителствената организация "Уърлд сентръл китчън" - World Central Kitchen (WCK), се подготвя да замине от Кипър също със стотици тонове храни. Гоцис съобщи, че подготовката му продължава и се очаква корабът да отплава днес или утре.

Румъния изпрати хуманитарна помощ за йорданска полева болница в ивицата Газа

Хуан Камило от WCK, който се намира в Ларнака, потвърди, че организацията товари втория кораб, който ще бъде изпратен в Газа с подкрепата на Обединените арабски емирства и на кипърския президент Никос Христодулидис.

Сред храните има и палети с фурми, които имат религиозно значение по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
682 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.16 | 17:35

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини