Румъния изпрати хуманитарна помощ за йорданска полева болница в ивицата Газа

  • 14 март 2024 14:40

  • 165
  • 1
Румъния изпрати хуманитарна помощ за йорданска полева болница в ивицата Газа
©

Румъния предостави безвъзмездна хуманитарна помощ за йорданска полева болница в ивицата Газа, предаде агенция Аджерпрес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1983

Националният комитет за извънредни ситуации е одобрил решение за отпускане на хуманитарна помощ, състояща се от медицинско оборудване и материали, необходими за здравната дейност на йорданската полева болница в ивицата Газа, посочва агенцията.

Медицинското оборудване и материали са от запасите на Генералния инспекторат за извънредни ситуации. Стоките са били транспортирани по въздух със съдействието на Министерството на националната отбрана. Помощта се състои от инжектомати, пулсоксиметри и спринцовки на обща стойност 357 000 леи (около 140 000 лв.).

САЩ пуснаха от въздуха 36 хиляди пакета храна над ивицата Газа

"С оглед на ситуацията със сигурността в Близкия изток, която породи и хуманитарна криза в ивицата Газа, румънската държава, чрез румънското правителство, Министерството на външните работи и Министерството на вътрешните работи, предприе мерки за непрекъснат мониторинг, за да предостави подкрепа на засегнатото цивилно население“, се посочва в прессъобщение на Департамента за извънредни ситуации. 

Израел предприе офанзива в ивицата Газа, след като палестинското ислямистко движение „Хамас“ извърши нападение в Южен Израел на 7 октомври 2023 г. При атаката бяха убити повече от 1200 души, а 250 бяха взети за заложници. Израел се зарече да унищожи „Хамас“. По последни данни на контролираните от "Хамас" здравни власти в Газа от началото на израелската офанзива са убити над 31 000 души и са ранени над 73 000.

Последвайте канала на

Калина Христова
165 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.14 | 17:02

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини