Мит Ромни: Готов съм да пратя войски в Сирия

  • 25 август 2012 07:17

  • 912
  • 2
Мит Ромни: Готов съм да пратя войски в Сирия
©

Републиканският кандидат за президент Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на заяви, че би изпратил войски в Сирия, ако се налага да бъде предотвратено разпространението на химически оръжия, предаде АП.


"Мисля, че трябва да бъдем готови също за всяка акция, необходима, за да не се допусне оръжие за масово поразяване да попадне в ръцете на терористи независимо дали става дума за изпращане на войски или други действия от наши приятели и съюзници", каза Ромни в интервю за Си Би Ес нюз. Кандидатът на Републиканската партия, бивш губернатор на Масачузетс, няма външнополитически опит, но досега е заемал войнствени позиции към потенциални заплахи в Близкия изток. Той посочва в интервюто, че е готов на война и за да бъде спрян Иран да стане ядрена сила.

Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият остави отворена възможността от военна акция срещу Иран, ако санкциите и международният натиск се провалят. За Сирия той каза тази седмица, че ще преразгледа съпротивата си на военна намеса, ако режимът на Башар Асад използва химическо или биологично оръжие.

В друго интервю - за сп. "Парейд", което ще излезе в неделя, Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на обяснява защо е отказвал да публикува данните за данъците си през последните 10 години. По думите му това е свързано с нежеланието му да разкрие колко средства дарява за мормонската църква. "Нашата църква не публикува размера на даренията", обяснява той.

Ромни е постоянно обект на критика от страна на демократите за това, че не е публикувал данъчните си декларации. Според съперниците му това е доказателство, че крие нещо нередно. Републиканският кандидат огласи данъчната си декларация през януари под обществен натиск, след като първоначално отказваше. От нея се вижда, че доходът му през последните 2 години е бил 20 милиона долара. С общо състояние от 250 милиона долара той е един от най-богатите кандидати за президентския пост в историята
на САЩ.

Повечето от приходите на Ромни, който ще бъде номиниран официално като кандидат на републиканците на конгреса им в Тампа идната седмица, са от инвестиции.

Последвайте канала на

БТА
912 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Цветко

2012.08.28 | 14:58

2
Това е човекът, от който се нуждае Америка, а не лобисткия и нерешителен Обама, който се страхува от собствената си сянка и няма нужната воля, за да управлява САЩ. В близкия изток трябва да се действа с оръжие, а не с дипломация, колкото и гнусно да звучи. Да използваш дипломацията, за да разрешиш конфликт в проблемните арабски държава (Сирия, Египед, Ливан, Палестина, Ивицата Газа) е все едно да си трошиш главата в стената. Това го разбра Кофи Анан, както и много други негови колеги.
Make money, not war!

2012.08.27 | 22:12

1
Не знам защо иска толкова да изпрати войски? Ако не е в негова изгода няма смисъл... Аз съм за Обама да има 2-ри шанс.

Добави коментар

Водещи новини