Ромни ще повишава американската армия със 100 000 души

  • 16 август 2012 21:25

  • 685
  • 0
Ромни ще повишава американската армия със 100 000 души
©

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на обеща да увеличи числеността на американската армия на 100 000 души, предаде РИА Новости.

„С всички уважения към военните ние ще намерим начини за икономии при съхраняване на ефективността на армията. Не смятам, че тази икономия ще понижи общия дефицит на държавния бюджет, а напротив, ние трябва да увеличим числеността на военнослужещите на 100 хил., както и в бъдеще да инвестираме във военните технологии”, заяви Ромни пред списание „Форчън”.

Кандидатът, който обеща да увеличи бюджета на Пентагона, показа ясно, че иска да върне числеността на американската армия до нивата от времето на администрацията на републиканеца Джордж Буш, който започна войната в Ирак и Афганистан. Ромни и неговите съпартийци смятат, че след приключването на активните етапи на конфликта в тези страни съкращаването на американските въоръжени сили би било необосновано, като това ще доведе до намаляване на боеспособността им.

Последвайте канала на

Novini.bg
685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини