Най-малко 67 палестинци загинаха тази нощ при израелски удари в Газа

  • 21 февруари 2024 15:04

  • 310
  • 1
Най-малко 67 палестинци загинаха тази нощ при израелски удари в Газа
© Getty Images

Най-малко 67 палестинци загинаха тази нощ при израелски удари в Газа, включително в райони, за които бе съобщено, че цивилните могат да потърсят убежище, предаде Асошиейтед прес. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2099

Болницата "Шухада ал Акса" в Дейр ал Балах съобщи, че в нея са били докарани 44 тела след няколко удара в Централна Газа. Репортери на АП са видели как линейки и частни превозни средства са докарали телата. 

Хуманитарната организация "Лекари без граници" съобщи днес, че двама души са били убити, когато подслон с неин персонал в ивицата Газа е бил поразен при израелска операция.

"Въпреки че подробностите все още се изясняват, екипи на бърза помощ вече са пристигнали на мястото, където са загинали най-малко двама членове на семействата на наши колеги, а шестима души са ранени. Ужасени сме от случилото се", заяви организацията в публикация в "Екс".

Израел нареди нови евакуации в Северна Газа

Нападението е извършено в Муваси - пясъчна, предимно незастроена ивица земя по крайбрежието, превърната в голям палатков лагер, където цивилните нямат достъп до основни услуги.

Войната започна, след като членове на радикалната групировка "Хамас" извърши нападение в Южен Израел, уби там около 1200 души и взе около 250 заложници, като се смята, че част от тях са мъртви. В отговор Израел започна военна офанзива в ивицата Газа и според данни на министерството на здравеопазването в Газа до момента са убити повече от 29 000 палестинци, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.21 | 19:26

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини