Израелската армия: Открихме доказателства за пряко иранско финансиране на "Хамас"

  • 07 февруари 2024 09:01

  • 926
  • 2
Израелската армия: Открихме доказателства за пряко иранско финансиране на "Хамас"
© Getty images (архив)

Израелските сили за отбрана заявиха, че са открили в обширната система от тунели под ивицата Газа доказателства за парични потоци между Иран и ислямистката организация "Хамас", предаде ДПА, цитирина от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2172

Главният армейски говорител Даниел Хагари каза, че израелски войници са открили документи за финансови трансфери в периода 2014–2020 г. на обща стойност над 150 милиона долара от Иран към "Хамас" и нейния лидер в ивицата Газа Яхия Синуар (на снимката).

Въоръжените сили на еврейската държава публикуваха снимки на няколко документа, както и снимки на пликове и пари в брой. Информацията не може да бъде независимо проверена.

"Това е още един пример за това как Иран изнася терор в Близкия изток", посочи Хагари. "Терорът, който Иран изнася, е глобален проблем", се казва още в изявлението.

След Ислямската революция от 1979 г. Иран обяви Израел за свой заклет враг. Заедно с други милиции като "Хизбула" в Ливан и бунтовниците хуси в Йемен, "Хамас" е част от така наречената "Ос на съпротивата" -  мрежа от групи, които се борят срещу Израел и получават финансова и материална подкрепа от Техеран.

Израел съобщи, че 31 от държаните в Газа заложници са мъртви

Последвайте канала на

Novini.bg
926 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:49

2
❤️ Г­­о­­р­е­щ­­и­­ ­м­­­о­­­м­­­и­­­ч­­е­т­а­ ­­­в­и­­ ­о­­­ч­­­а­­к­­в­­­а­­­т ­­-­ X­­­1­8­­­.­F­U­N

2024.02.07 | 11:00

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини