Нетаняху: Израел няма да се изтегли от Газа и няма да освободи хиляди палестински затворници

  • 30 януари 2024 17:24

  • 1603
  • 1
Нетаняху: Израел няма да се изтегли от Газа и няма да освободи хиляди палестински затворници
© Getty Images

Израелският министър-председател Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и заяви днес, че Израел няма да изтегли силите си от ивицата Газа, или да пусне на свобода хиляди палестински затворници, предаде Ройтерс. Агенцията отбеляза, че по този начин премиерът е отхвърлил достоверността на медийни информации, според които са налице условия за възможно примирие с радикалното палестинско движение "Хамас".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2027

"Ние няма да сложим край на тази война, докато не постигнем всичките си цели. Това означава елиминиране на "Хамас", завръщане на всички заложници у дома и гарантиране, че Газа повече няма за представлява заплаха за Израел", каза Нетаняху, цитиран от израелска телевизия.

Нетаняху: Агенцията на ООН за палестинските бежанци е пълна с хора на "Хамас" и индоктринира деца

Ройтерс съобщава и, че друга палестинска въоръжена групировка - "Ислямски джихад", няма да сключва каквито и да е споразумения, свързани с израелски заложници, без да е сигурна, че ще има всеобхватно спиране на огъня и изтегляне на израелските сили от ивицата Газа. Това заяви днес лидерът на движението Зиад ан Нахала, посочва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 21:15

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини