Нетаняху: Агенцията на ООН за палестинските бежанци е пълна с хора на "Хамас" и индоктринира деца

  • 29 януари 2024 18:29

  • 967
  • 7
Нетаняху: Агенцията на ООН за палестинските бежанци е пълна с хора на "Хамас" и индоктринира деца
© Getty Images

Премиерът Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и днес изглежда потвърди, че Израел е разпространил разузнавателно досие, в което се отправят обвинения срещу някои служители на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (UNRWA), че са участвали в атаката от Газа на 7 октомври, и заяви, че хуманитарната агенция е пълна с хора на "Хамас", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ние открихме, че има 13 служители на Агенцията, които всъщност са участвали пряко или косвено в клането от 7 октомври", каза той пред британската медия "Ток Ти Ви" (Talk TV). "В училищата на Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци те са преподавали доктрините за изтребление на Израел – доктрините на тероризма, възхвалявали са тероризма, прославяли са тероризма", добави Нетаняху.

В шестте страници на досието, до което агенция Ройтерс е получила достъп, се твърди, че около 190 служители на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, включително учители, са били и членове на "Хамас" или "Ислямски джихад". В документа са посочени имената и са публикувани снимките на 11 от тях.

Палестинците обвиняват Израел, че е фалшифицирал информацията, за да опетни агенцията, а организацията каза, че е уволнила някои служители и разследва обвиненията.

Един от посочените в досието служители е училищен съветник, обвинен от Израел, че е предоставил неуточнена помощ на сина си за отвличане на жена по време на нападението на "Хамас", при което според Израел бяха убити 1200 души и 253 други бяха отвлечени.

Скандал с агенция на ООН, проверява се има ли участие в нападението над Израел

Друг социален работник от Агенцията е обвинен в неуточнено участие в транспортирането към Газа на тялото на убит израелски войник, както и че е координирал движението на автомобили, използвани от бойци и за доставки на оръжия.

Трети палестинец е обвинен, че е участвал в щурма на селището Беери, където бяха убити една десета от жителите. Четвърти е обвинен, че е участвал в атаката срещу Реим, където бе превзета военна база и загинаха повече 360 участници в музикално събитие.

Говорител на Агенцията за палестинските бежанци каза, че не може да коментира съдържанието на досието заради продължаващо в момента разследване на ООН.

Междувременно израелският външен министър Израел Кац заяви, че е отменил срещите си с ръководителя на Агенцията Филип Лазарини и го призова да си подаде оставката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
967 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.01.30 | 00:06

7
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.29 | 21:39

6
Умирай
смех

2024.01.29 | 21:21

4
и това го разбрахте сега, а имате най-добрите служби ... това не става и за идиот такива скалъпени обяснения на геноцида, който се извършва вече няколко месеца в газа
Засмех

2024.01.29 | 21:34

5
Ако дойде някой да ти откине главата нема да е евреин
Холокоста

2024.01.29 | 20:59

3
Амджък сурат
Абе

2024.01.29 | 19:18

1
Поомразни от чифутите няма съжалявам че Хитлер не можа да ги заличи така щеше да отърве земята от едно зло смърт на гнусната еврейска пас Ина

2024.01.29 | 20:49

2
добре, че не ги е убил, да могат да разграждат тероризма стъпка по стъпка

Добави коментар

Водещи новини