Заложниците на „Хамас“ в Газа ще получат лекарства

  • 16 януари 2024 22:41

  • 1627
  • 4
Заложниците на „Хамас“ в Газа ще получат лекарства
© Gettyimages

Говорител на катарското външно министерство съобщи днес, че с посредничеството на Катар, в сътрудничество с Франция, е постигнато споразумение между Израел и палестинското движение "Хамас", съгласно което на цивилното население в Газа ще бъдат доставени лекарства и допълнителна хуманитарна помощ в замяна на доставката на лекарства, необходими за израелските заложници в Газа, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2273

Лекарствата и помощите ще отпътуват утре от Доха за египетския град Ел Ариш, за да се подготвят за превозването им в ивицата Газа, уточни говорителят на външното министерство Маджид Ал Ансари.

Войната в Близкия изток: Какво би могло да бъде решението на кървавия конфликт?

Лекарства са предназначени за над 100 израелски заложници, които остават в плен в Газа, отбелязва Асошиейтед прес. Това е първото споразумение между враждуващите страни след едноседмичното прекратяване на огъня в края на ноември миналата година. Червеният кръст не се е срещал със заложниците и се предполага, че много от тях, включително няколко възрастни мъже, имат остра нужда от лекарства.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1627 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Sarbeca

2024.01.17 | 07:09

3
Дайте им стрихинон да е.ба и еврейските кучета кви лекарства

2024.01.17 | 08:47

4
REZAN PEDERAZ ARABSKI XAXAXA
Емѝ...Ибана съм-МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.01.17 | 06:44

2
ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПЕДАЛ...ДУХАЛ НА ВСИЧКИ ЗАТВОРНИЦИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....МАЙКА МУ ИРЕНА ПРОСТИТУИРА В ГЪРЦИЯ....ЖЕНА МУ РОЗИНА СЕ ИБЕ С ЦИГАНИ....ПЪЛНА ИДИЛИЯ..

2024.01.16 | 23:00

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини