Войната в Близкия изток: Какво би могло да бъде решението на кървавия конфликт?

  • 15 януари 2024 20:59

  • 1469
  • 2
Войната в Близкия изток: Какво би могло да бъде решението на кървавия конфликт?
© Gettyimages

„Хамас“ разпространи видео с трима заложници – млада жена и двама мъже, държани от терористичната организация. Видеото завършва с думите: „Утре ще ви информираме за тяхната съдба“.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2277

След това стана ясно, че двама от тях са мъртви. Това се случва точно 100 дни след атаката на „Хамас“ срещу Израел. Неясна е съдбата на 130 израелски заложници в техните ръце, сред които има деца и бебета.

Равносметката за смъртните случаи в Близкия изток е ясна – 1200 убити цивилни от израелците по данни на Тел Авив и 17 000 палестинци при ответния удар, по данни на здравното министерство, управлявано от „Хамас“.

Кола се вряза в хора край Тел Авив. 14 ранени

„Големите събития никога не идват случайно. От американска и израелска страна имат интерес да се случи това голямо събитие, за да извършат голяма промяна в региона. Това е моята позиция“, казва пред БТВ главният преговарящ от Осло през 1993 г. от палестинска страна Хасан Асфур.

„Мястото на Америка в региона беше много силно разклатено. Тя усети, че вече няма последната дума в района на Залива, по въпроса за петрола. ОПЕК започна да действа според саудитско-руската координация. Израел вървеше към гражданска война. Така – в интерес на Америка и Израел, беше да се случи друго събитие, което да предотврати тази война. Според някои доклади армията е имала информация. Защо не са предприели никакви мерки – израелската армия изведнъж изчезна от границата. Там има електронни съоръжения – щом някой приближи, се открива огън“, казва още Хасан Асфур.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1469 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.16 | 14:11

2
може да се изтепат тарамбуките с гранатите

2024.01.15 | 23:36

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа*гра_та, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo

Добави коментар

Водещи новини