"Хамас" е готов да удължи прекратяването на огъня с още четири дни

  • 29 ноември 2023 10:52

  • 222
  • 1
"Хамас" е готов да удължи прекратяването на огъня с още четири дни
© Getty Images

"Хамас" е готов да удължи прекратяването на огъня с още четири дни, предаде Франс прес, като се позова на източник, близък до палестинското движение. Утре сутринта местно време изтича удължаването с два дни на споразумението между Израел и "Хамас" за хуманитарна пауза в ивицата Газа и за размяна на заложници срещу палестински затворници.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1958

"Хамас" е в състояние да освободи израелски заложници, които държи заедно с други съпротивителни движения през този искан от него четиридневен период при условията на действащото сега споразумение, посочва източникът.

Нетаняху се закани да унищожи "Хамас", след като приключи временното примирие

Според египетската телевизия "Ал Кахир ал Ихбария" обаче "Хамас" казва, че условията, при които ще освобождава взети за заложници израелски военнослужещи, ще са други.

По-конкретно преговорите по този въпрос ще включват обсъждане на въпроса за приключване на военните действия и вдигане на блокадата в ивицата Газа.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.29 | 11:14

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини