Още 10 камиона с хуманитарна помощ пристигнаха в Газа

  • 27 октомври 2023 14:56

  • 655
  • 1
Още 10 камиона с хуманитарна помощ пристигнаха в Газа
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Пореден конвой от камиони, превозващи вода, храна и лекарства, получи разрешение да влезе в Газа, съобщава руската служба на "Би Би Си".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2260

"Тази ​сутрин медицинска делегация, състояща се от 10 чуждестранни лекари, както и 10 камиона, влязоха в ивицата Газа през сухопътния пункт Рафа, носейки вода, храна и лекарства. С това общият брой на камионите, преминали границата от началото на войната, става 84", каза палестински служител пред Ройтерс.

Както международните организации заявиха по-рано, в Газа са необходими поне 100 камиона с хуманитарна помощ на ден. Говорителят на UNRWA Томас Уайт каза пред BBC тази седмица, че преди атаката на Хамас на 7 октомври и отговора на Израел повече от 450 камиона са доставяли стоки в Газа дневно.

Поптодорова: 2% от хуманитарната помощ на ООН достига до Ивицата Газа

Палестинският "Червен полумесец" съобщи в четвъртък, че е получил 74 камиона с помощ.

Средният дневен брой камиони, допускани в Газа преди военните действия, е бил около 500, каза в четвъртък говорителят на ООН Стефан Дюжарик.

Агенцията на ООН, предоставяща помощ на палестински цивилни, UNRWA, почти е изчерпала резервите си от гориво и е започнала значително да намалява операциите си, каза той.

Последвайте канала на

Калина Христова
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.27 | 20:13

1
Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена--> mub.me/mono

Добави коментар

Водещи новини