"Хамас" освободи още двама заложници

  • 24 октомври 2023 06:55

  • 1638
  • 3
"Хамас" освободи още двама заложници
© Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

Хамас освободи още две жени, държани в плен след нападението срещу Израел на 7 октомври.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2121

Изминалото денонощие беше белязано от най-тежките обстрели срещу ивицата Газа от началото на войната. На прицел е инфруструктурата на Хамас, включително мрежата от тунели. Само за ден са поразени 320 цели.

САЩ са изпратили военни съветници в Израел

Палестинските жертви от началото на израелските въздушни удари вече са над 5 хиляди, включително 2 хиляди деца, обяви Хамас. След нападенията на Хамас от 7 октомври израелските жертви са 1400. Израелски военни са осъществили "ограничени сухопътни операции" в ивицата Газа за ликвидиране на палестински бойци и търсене на заложници. В плен са 222 израелци.

Съединените щати са поискали от Израел да отложи широкомащабната си сухопътна операция, за да има повече време за преговори по освобождаването на заложниците, съобщават американски медии.

В ивицата Газа има остър недостиг на вода и гориво, използвано и за електрогенератори. Вашингтон увери, че работи с Израел, Египет и ООН по устойчив механизъм за хуманитарни доставки в Ивицата, пише БНТ.

Въпреки многобройните призиви за хуманитарно примирие, Съединените щати посочиха, че прекратяване на огъня ще обслужи целите на Хамас. От Техеран външните министри на Иран, Русия и Турция призоваха за незабавно спиране на обстрелите срещу цивилни в Газа.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Радина Лазарова
1638 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.24 | 09:07

3
Как може да убиеш толкова деца за да си отмъстиш!Проклети да са убийците на жени и деца и от двете страни!!

2023.10.24 | 08:25

2
Пръдни се изсери

2023.10.24 | 08:24

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини