Болниците в Газа: Скоро няма да можем да извършваме бъбречна диализа

  • 16 октомври 2023 20:57

  • 1607
  • 2
Болниците в Газа: Скоро няма да можем да извършваме бъбречна диализа
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Ако половината от апаратите се изключат тази нощ, това означава истинска катастрофа. Няма да можем да извършваме бъбречна диализа. Това обяснява д-р Мохамед Закут, директор на болница „Асер“ в град Хан Юнис, ивицата Газа.

Хиляди палестинци, много от които с двойно гражданство, продължават да се тълпят край граничния пункт с Египет „Рафа“ – единственият, който не се контролира от Израел. Конвой на ООН с хуманитарна помощ чака от другата страна. Кайро прехвърли отговорността за затворения пункт върху Тел Авив.

„Намираме се съвсем близо до граничната ограда с ивицата Газа, заедно с израелските военни. Виждате техните тежки машини. А над главите ни можем да видим как израелската армия прехваща ракети от Газа“, предава Михал Хечко, репортер на словашката телевизия Markiza.

ЕС открива хуманитарен въздушен мост с Египет в подкрепа на Газа

По различни данни между половин и един милион души вече са напуснали северните части на ивицата Газа. Най-много от тях вече са в град Хан Юнис, където училищата на ООН са препълнени.

„Вече пълним солена вода, принудени сме това да пием. Какво друго ни остава“, казва Мохамад Джамал Сакр, жител на Хан Юнис.

Американският първи дипломат пристигна за втори път в Тел Авив след дипломатическата си обиколка в региона, предаде bTV.

Католическият патриарх на Ерусалим предложи да стане пленник на Хамас, за да бъдат освободени взетите за заложници деца

Владимир Путин обяви, че е разговарял по телефона с лидерите на Египет, Иран, Сирия, Израел и Палестинската автономия. След размяната на удари между ливанската организация „Хизбула“ и Израел Тел Авив ще евакуира селищата по северната си граница с Ливан. А представителят на католическата църква в Йерусалим заяви, че е готов да размени себе си срещу децата, пленени от „Хамас“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1607 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.17 | 01:28

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Невъзпитан

2023.10.16 | 21:33

1
Тази снимка от Факултета ли е?

Добави коментар

Водещи новини