Католическият патриарх на Ерусалим предложи да стане пленник на Хамас, за да бъдат освободени взетите за заложници деца

  • 16 октомври 2023 13:59

  • 2358
  • 1
Католическият патриарх на Ерусалим предложи да стане пленник на Хамас, за да бъдат освободени взетите за заложници деца
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Католическият патриарх на Ерусалим Пиербатиста Пицабала предложи той да стане пленник на палестинската терористична групировка Хамас, за да бъдат освободени децата, държани за заложници от екстремистите", предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

"Ако това ще доведе до освобождаването на похитените деца, аз съм готов да се предам на Хамас и да стана заложник", заяви кардиналът, който е представител на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в Светите земи, цитиран от британската информационна агенция.

"Пицабала в същото време подчерта, че досега нито той, нито някой от неговите сътрудници не е осъществил контакт с ръководството на терористичната организация", посочи още Скайнюз, 

"По данни към този момент Хамас е взела 199 души за заложници", припомни медията.

"Пицабала е роден през 1959 г. ръкоположен е през 1990 г. От 2004 г. свещеникът заема различни постове в Светите земи. Той е религиозен водач на католиците в Израел, Палестина, Йордания и Кипър", добави Скайнюз.

Израелската армия откри тела на изчезнали израелци

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.16 | 15:18

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини