Българка в Израел: Близо 30 души, включително бебе, чакаме евакуация на летището в Тел Авив

  • 12 октомври 2023 08:18

  • 1354
  • 3
Българка в Израел: Близо 30 души, включително бебе, чакаме евакуация на летището в Тел Авив
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Ситуацията в Израел остава много тревожна. Наши сънародници продължават опитите си да избягат от горещата зона на конфликта. Все повече полети се отменят, а чакащите евакуация се увеличават. Ирена Емилова живее от 20 години в Израел и е сред група наши сънародници, които искат да се приберат в България, но нямат възможност да го направят сами.  

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

„Има група от 30 души, която чака полет на летище „Бен Гурион” в Тел Авив. Общо сме 130 души. Останалите очакват да им се обадим, за да дойдат. Записани сме в посолството. Пуснаха един списък преди два дни и казаха, че ще ни се обадят. В сряда излетяха два полета, но никой не се свърза с нас. Единият полет е бил с много малко пътници на него, а на втория  - някакъв чартър, са допълнили някакви български пътници на него”.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” Ирена Емилова.

По думите ѝ хората нямали информация.

„Говорихме с посолството. Но те казаха, че нямат информация за никакъв полет, който трябва да излети. Но ние чухме, че ще има такъв и затова дойдохме на летището, за да чакаме”, посочи тя.

Българска майка остава със сина си в Израел, въпреки войната

Ирена Емилова подчерта, че само първият полет, излетял от Израел към България, е бил с туристи. „Тук останахме само хора с двойно гражданство”, категорична е сънародничката ни.

В момента на летището в Тел Авив има и деца, включително бебе.

„На летище „Бен Гурион” има представители на всякакви посолства, но български представител няма”, заяви Ирена.  И допълни, че се очаква след 24 часа аерогарата да бъде затворена за пет дни.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1354 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.12 | 11:39

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.12 | 08:26

1
Тоя крокодил е работил в зоогическата градина в Тел Авив.

2023.10.12 | 09:10

2
В Израел няма война. Стиснатите евреи крънкат безплатен чартър.

Добави коментар

Водещи новини