Израел обяви за 900 убити от Хамас

  • 10 октомври 2023 07:00

  • 1114
  • 2
Израел обяви за 900 убити от Хамас
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

От изненадващото нахлуване на "Хамас" в събота сутринта досега са убити най-малко 900 израелци, а близо 2400 са ранени, обобщи "Аарец". В Газа палестинците съобщават за 560 загинали и над 2700 ранени.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2152

Армията обяви имената на 38-те войници, убити от началото на войната.

"Хзибула" потвърди, че трима нейни члена са убити в престрелка на южната ливанска граница.

Израелските сили за отбрана (IDF) нанесоха въздушни и морски удари по военни съоръжения на Хамас, тунели и обекти на Ислямски джихад в ивицата Газа.

Най-високопоставеният генерал на САЩ предупреди Иран

Военните съобщиха, че самолетите им са нанесли удари по различни обекти на "Хамас", включително оперативен команден център в джамия и вход към тунел, използван от бойците за нахлуване в Израел.

Освен това силите на Израел са нанесли въздушни удари по военна инфраструктура, разположена в друга джамия, както и по сграда, използвана от Хамас.

Що се отнася до морските удари, армията призна, че през последните няколко часа е извършил атаки срещу няколко обекта, принадлежащи на палестинския клон на бойната групировка, пише news.bg.

ООН съобщи, че 187 000 жители на Газа са били принудени да напуснат своите домове.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1114 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.10 | 11:54

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.10 | 07:49

1
Хахахахаха, ей го де отива оръжието от помоща за укрия, у хамас, видяхте ли къде го продаават укрите, хахахахаха, бързо придобиха хамас 10-тина хиляди ракети а зеленото нарко при,бра парата, израел издуха супата, ахахахахаха.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини