Мохамед Халаф: Нетаняху повярва на "Хамас"

  • 09 октомври 2023 12:45

  • 4584
  • 6
Мохамед Халаф: Нетаняху повярва на "Хамас"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

“Израел все още няма контрол върху различните селища в южната част на страната, защото част от бойците на “Хамас” са разпръснати в различни места. Вече се разхождат по различни улици и булеварди, тормозят хорта, отвличат ги, вземат им колите. Израелската армия се опитва да ги преследва и да ги неутрализира”. Това каза журналистът Мохамед Халаф в “Кой говори” по Дарик.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2280

Причините за случващото се в Израел са различни - вътрешни, разузнавателни, военни, отбеляза той.

Керемедчиев: Нападението на „Хамас” е израелският 11-ти септември

“Последното правителство на премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в коалиция с радикалната религиозна десница, в лицето на министъра на вътрешната сигурност и министъра на финансите, имат други планове за управление, друга концепция, чисто религиозна. По подобие на държавата Иран. Това създава разкол в държавата, защото голяма част от хората в Израел са по-светски настроени”, подчерта експертът. 

По думите му целта на Нетаняху е била да има имунитет, с който да се освободи от разследване. Халаф припомни, че САЩ са отказали да приемат лидера след победата на десницата в последните избори в Израел. Причината е, че САЩ не са съгласни с политиките му.

“Правителството на Нетаняху и неговите съветници повярваха на “Хамас”. “Хамас” внушава на правителстовото, че са по-заинтересовани да правят реформи в Ивицата Газа, за да подобряват живота на хората”, коментира още журналистът. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
4584 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.10.09 | 14:51

4
Халаф е известен агент на Мосад и в арабският свят го наричат отпадък.

2023.10.09 | 18:19

6
и кво?

2023.10.09 | 15:17

5
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
не сащ

2023.10.09 | 14:21

3
а либералния режим, който управлява сащ ... има голема разлика, бок.луци мръсни джендеро-либерални
Този Халифа Халаф

2023.10.09 | 13:46

1
Е платен арабски отпадък, агент на Мосад!

Добави коментар

Водещи новини