Керемедчиев: Нападението на „Хамас” е израелският 11-ти септември

  • 09 октомври 2023 12:23

  • 1168
  • 4
Керемедчиев: Нападението на „Хамас” е израелският 11-ти септември
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Нападението на „Хамас” е сериозен и добре организиран пробив. Това коментира в студиото на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи. Според него това, което се случва в момента, е израелският 11 септември.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2280

„Атаката ще окаже влияние върху целия свят. Тя е безпрецедентна в съвременната история”, добави Керемедчиев. Той уточни, че палестинците са подготвяли удара без никакви комуникации, които могат да бъдат засечени от сателити. „Това е добре организирана и проспана атака”, каза още той.

Разказ за ужаса в Израел от българка: Непознати влизат в домовете на граждани и ги отвличат

Според Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ, ще е нужно цялостно преразглеждане на сложната картина в Израел, както и на ролята на „Хамас” в региона.

„В рамките на ЕС и НАТО тепърва ще бъдат взети решения за свиване и овладяване на „Хамас, по подобие на останалите терористични организации, защото „Хамас" се проявява като такава. Организациите тепърва ще пристъпят към преоценка”, добави Поптодорова.

Журналистът Мохамед Халаф уточни, че нападението е било подготвяно поне 8 месеца. Според него през последните години „Хамас” са внушавали на армията и политическото ръководство на Израел, че искат живота в Ивицата Газа да се подобри. Той добави, че войната ще продължи дълго, докато Бенямин Нетаняху и неговото правителство не успеят да си върнат военния, политически и разузнавателнен авторитет, който е ударен пред света.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1168 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.09 | 15:18

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Емѝ

2023.10.09 | 12:50

2
Тоест инсценировка за да получат картбланш да изравнят Газа със земята? Ясно.
Hякой

2023.10.09 | 14:06

3
Някои хора са лишени от логика и се поддават лесно на конспирации
Емѝ

2023.10.09 | 12:50

1
Тоест инсценировка за да получат картбланш да изравняр Газа със земята? Ясно.

Добави коментар

Водещи новини