Иран настоя за преговори между Асад и бунтвниците в Сирия

  • 09 август 2012 17:15

  • 462
  • 0
Иран настоя за преговори между Асад и бунтвниците в Сирия
©

Иранският външен министър Али Акбар Салехи призова днес за сериозни и обстойни преговори между сирийското правителство и опозиционните организации. Той предупреди, че националният диалог е единственото средство за излизане от кризата, предаде Ройтерс.

Ислямската република Иран твърдо вярва, че сирийската криза може да се реши само със сериозни и изчерпателни преговори между
правителството и опозиционните групи, които се радват на народна подкрепа в Сирия, отбеляза Салехи при откриването в Техеран на конференция, посветена на конфликта в Сирия. Иран отхвърля всякаква чуждестранна и военна интервенция в Сирия и подкрепя усилията на ООН за намиране на изход от кризата, заяви министърът в реч, излъчена по иранската телевизия.

Сред около тридесетината участници в консултативната конференция в иранската столица има дипломати от Русия, Ирак, Афганистан и Пакистан. По-рано Салехи каза, че Техеран се опитва да съживи мирния план на Кофи Анан, който след пет месеца на безплодни преговори миналата седмица подаде оставка като международен пратеник.

Последвайте канала на

БТА
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини