САЩ са показали на Израел план за атака срещу Иран

  • 29 юли 2012 19:26

  • 1361
  • 3
САЩ са показали на Израел план за атака срещу Иран
©

Съветникът на президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият по въпросите на националната сигурност Том Донилън е информирал израелския премиер Бенямин Нетаняху за американските планове за евентуално нападение срещу Иран, съобщи израелският вестник "Аарец".

Според вестника при посещението си в по-рано този месец Донилън се опитал да увери Израел, че Вашингтон е готов да прибегне до военни средства, ако дипломацията и санкциите не са достатъчни, за да принудят Иран да се откаже от програмата си за обогатяване на уран. Според "Аарец" секретната информация, предоставена на Израел от Донилън е най-сериозният опит на САЩ, наред с посещението на държавния секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, да убедят Израел да не предприема самостоятелни военни действия срещу Иран.

АП и Ройтерс посочват, че един от съветниците на Нетаняху, Харел Локер, отказал да коментира съобщението на "Аарец" в интервю за местно радио. Друг правителствен източник заявил за Ройтерс по телефона, че "не може да коментира разговорите по време на закрити дипломатически срещи". Друг неназован източник от израелското правителство заявил за Ройтерс по телефона, че в съобщението на "Аарец" няма нищо вярно - "нито е имало среща на четири очи на Донилън с премиера, нито е имало разговори за плановете на САЩ за евентуален военен удар срещу Иран.

Съобщението на "Аарец" се появи в деня, в който основният опонент на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият на президентските избори в САЩ през ноември, кандидатът на Републиканската партия Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на, се очаква да разговаря с президента Шимон Перес и с премиера Нетаняху. Още преди тези срещи Ройтерс съобщи, че според високопоставен съветник на Ромни кандидатът на републиканците за президент бил готов да подкрепи евентуално решение на Израел да предприеме превантивен удар срещу Иран с цел да не допусне Техеран да се сдобие с ядрено оръжие.

Израел вече предупреди Запада, че е въпрос само на време преди иранската ядрена програма да навлезе в "зоната на недосегаемостта" - т.е. когато разположените дълбоко под земята комплекси за обогатяване на уран ще бъдат недосегаеми за въздушен удар, посочва Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
1361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иван 88

2012.08.27 | 09:00

3
А САЩ показа ли на Израел този кратер който ще стане в "обетованата земя"след обявяването на война срещу Иран.Всички подценяват Иран и съюзниците му Сирия и Ливан
един за всички, всички за един

2012.08.01 | 12:59

1
Хората сме създадени, за да обичаме и няма да го забравим тъпунгери!
Иван 88

2012.08.27 | 08:56

2
Ако ние хората сме създадени да обичаме,евреите защо са създадени???

Добави коментар

Водещи новини