Турски военен загина в Северен Ирак. Анкара обвини ПКК

  • 07 ноември 2022 12:11

  • 299
  • 1
Турски военен загина в Северен Ирак. Анкара обвини ПКК
© Getty images (архив)

Министерството на националната отбрана на Турция съобщи, че един войник е загинал, а трима са били ранени в резултат на стрелба, открита по тях от терористи в Северен Ирак, предаде частната телевизия Си Ен Ен - Тюрк, цитирана от БТА.

Силовото ведомство в Анкара  посочи: Огънят е бил открит от членове на сепаратистката терористична организация по  база на въоръжените сили в Северен Ирак на 6 ноември.

С това определение турските власти визират Кюрдската работническа партия (ПКК) - групировка, призната за терористична от Турция, ЕС и САЩ. ПКК има бази в Северен Ирак.

"Нашите ранени бяха незабавно прехвърлени в болница и започна лечението им", доавиха министерството.

"Пожелаваме Божията милост на нашия мъченик, който загуби живота си в това нападение, причинило ни дълбока болка и тъга, съболезнования и търпение на опечаленото му семейство, на турските въоръжени сили и на нашата благородна нация, както и бързо възстановяване на ранените", пише още в разпространеното изявление.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 13:41

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини