Анджелина Джоли помага в Пакистан след опустошителните наводненията

  • 21 септември 2022 07:41

  • 444
  • 2
Анджелина Джоли помага в Пакистан след опустошителните наводненията
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американската актриса Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския посети Пакистан във връзка с катастрофалните наводнения и последствията от тях, предаде ДПА.

Холивудската звезда е известна с хуманитарната си дейност по цял свят. Във вторник тя пристигна в Пакистан, за да покаже подкрепата си. Повече от 33 млн.  души са засегнати от наводненията, информира БТА.

Джоли ще посети районите, които са унищожени от наводненията и се нуждаят от най-много подкрепа. Необходими са и дългосрочно решения за все по-честите кризи, предизвикани от промените в климата, обяви Международният комитет за спасение в свое изявление. 

Видеозапис показва Джоли на летището в Пакистан. Видеото предизвика голям интерес в социалните мрежи и стана новина в местните медии.

Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския ще посети и пострадалите от наводненията през 2010 г., както и пострадалите от земетресението през 2005 г.

По-рано правителството на Пакистан се обърна към нацията с молба за дарения, тъй като липсват достатъчно средства за справяне с настоящата катастрофа. ООН обяви, че страната се нуждае от 160 млн. долара.

Пакистан постави спешните си служби в повишена готовност заради риск от нови наводнения

При наводненията в Пакистан загинаха повече от 1500 души, сред които 550 деца.

По данни на фонда за населението към ООН около 650 бременни жени в наводнените райони се нуждаят от медицински грижи.

Над 73 000 жени ще родят през следващия месец. За тях и за бебетата им е необходима специализирана акушерска грижа и подкрепа.

Най-малко 318 души са починали вследствие на денга, малария, холера, чревни вируси и кожни инфекции според официалните данни. 

Цветелина Кирилова
444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.21 | 09:40

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИ
Помагай в Пакистан....кйхб

2022.09.21 | 09:14

1
Първо питай има ли там един бял човек да живее в тая държава.

Добави коментар

Водещи новини