Сирия: Израел удари летището на Алепо

  • 31 август 2022 22:41

  • 1841
  • 1
Сирия: Израел удари летището на Алепо
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Израел извърши ракетно нападение срещу летището в сирийския град Алепо, съобщиха сирийски държавни медии, цитирани от БТА. Сирийските медии се позовават на военен източник.

Сирийските власти не съобщават за жертви.

Пентагонът: Убихме лидера на ИД в Сирия

Сирийският център за наблюдение на човешките права, опозиционна неправителствена организация с централа във Великобритания, посочи, че Израел е изстрелял четири ракети по една от пистите на международното летище в Алепо и складове в околностите му. Според организацията в складовете вероятно е имало пратка ирански ракети.

През последните години Израел нанесе стотици удари по цели в контролираните от правителството райони на Сирия, но рядко признава или обсъжда подобни операции. Израелската армия отказа да коментира въздушния удар по летището на Алепо.

Но Израел е признавал, че нанася удари по бази на проирански групировки като ливанското шиитско движение "Хизбула", което изпрати хиляди свои бойци в помощ на войските на сирийския президент Башар Асад.

В неделя Израел нанесе въздушен удар по военно съоръжение в Западна Сирия. Спътникови снимки показаха значителни разрушения на мястото, което се оказа склад, в който според Сирийския център за наблюдение на човешките права е имало стотици ракети със среден обсег, предназначени за бойците на проирански групировки.

През юни израелски въздушни удари временно извадиха от строя международното летище на Дамаск. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1841 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.01 | 10:21

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини